Duyurular

KAVACIK ÜZÜM FESTİVALİ BAŞLIYOR

                KAVACIK ÜZÜM FESTİVALİ 23 -24 EYLÜL 2023 TARİHİNDE YAPILACAK                                                             KAVACIK ÜZÜMÜ  ÖZELLİĞİ Kızıldağlar üzerinde ve denizden yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Kavacık Köyünde yetişen Kavacık Üzümünün kendine has lezzeti, burukluk oluşturmayan ve sevilerek tüketilen tadı; Akdeniz ikliminin yanında bu bölgenin sahip olduğu yükselti ve denize yakınlığından kaynaklanır. Kavacık Üzümü, tane ağırlığı 4,85-6,14 g, salkım ağırlığı 800-1000 g, mor-siyah renkte, parlak görünümlü, iri taneli, kalın kabuklu, uygun muhafaza koşullarında dayanıklılığı yüksek olan sofralık bir üzümdür. Kavacık Üzümü Vitis vinifera L. “Alphonse Lavallée” kültivarının yetiştirilmesi ile üretilir. Kavacık Üzümünün elde edildiği asma bitkisi erkencidir ve erken olgunlaşmasına karşın uzun süre bozulmadan kalabilir. Kavacık Üzümünün şekli basık yuvarlaktır ve 2-3 adet arasında çekirdeğe sahip taneleri vardır. Kanatlı konik yapıda iri salkımları (800-1000 g) olan Kavacık Üzümünün budaması kısa (2-3 gözden) yapılır. Kavacık Köyünde üzümlerin klasik sistemde (goble sistemi) yer bağları şeklinde geleneksel olarak yetiştirilmesi bu çeşide renk, kalite ve aroma özelliklerini kazandırır. Kavacık Üzümünün ayırt edici özelliklerinden biri de fenolik madde miktarıdır. Kavacık Üzümünde toplam fenolik madde 547-786 ppm arasında değişir.                                                             ARAÇ KALDIRILACAK Festival için 23 ve 24 Eylül tarihlerinde, Üçyol Minibüs Durakları önüyle Üçkuyular Fahrettin Altay Metro İstasyonu yanından, 09.00-12.00 saatleri arasında ücretsiz araç kaldırılacak. Ayrıca Üçkuyular Vapur İskelesi'nden kalkan 24 no'lu, Güzelbahçe merkezden kalkan 28 no'lu ESHOT otobüsleri ile de festivale ulaşım sağlanacak.

Devamı